Ook mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen draagt een Vogelhospitaal-mondkapje.
Ook mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen draagt een Vogelhospitaal-mondkapje. Foto: Zandstra TV

Koop uniek mondkapje en steun Vogelhospitaal

Coronavirus

‘T GOOI - Vogelhospitaal Naarden biedt - nu mondkapjes in publiek toegankelijke ruimtes verplicht zijn - originele, wasbare mondkapjes te koop aan waarvan de opbrengst naar de verzorging van de vogels gaat. De actie wordt ondersteund door mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen.

De mondkapjes met daarop de tekst ‘Corona bestrijd je niet in je eendtje’ zijn tot wel vijfentwintig keer wasbaar en hebben een tweelaags filter dat 90 procent van de ingeademde lucht filtert. Ook zijn ze verstelbaar, zodat hij op bijna elk hoofd lekker zit, laat bestuurslid en woordvoerder Larissa Landré weten. De mondkapjes van het Vogelhospitaal zijn te koop voor 15 euro per stuk en te bestellen door een mail te sturen naar info@vogelasiel.nl met daarin naam, adresgegevens en gewenst aantal. “Na betaling krijg je je bestelling zo snel mogelijk thuis gestuurd.”

De mondkapjes zitten zo lekker, dat zelfs Marijke Helwegen er mee te koop loopt, gaat Landré verder. “Ook onze eigen medewerkers werken dagelijks met deze mondkapjes op. Elke verdiende euro van de mondkapjes gaat naar de opvang, verzorging en revalidatie van in het wild levende vogels die door bezorgde burgers en dierenambulances naar het Vogelhospitaal Naarden worden gebracht.”

Uit de krant