De kerstman en Wendy Bolhaar gaven Henk en Gonny Molenaar (links) en John en Rita Umans de KerstBEL 2020 Trofee.
De kerstman en Wendy Bolhaar gaven Henk en Gonny Molenaar (links) en John en Rita Umans de KerstBEL 2020 Trofee. Foto: © Bob Awick

KerstBEL 2020 Trofee voor buren in de Blaricumse Bijvanck

Mensen

BLARICUM Henk en Gonny Molenaar en hun buren John en Rita Umans werden maandagavond in hun woningen aan de Meeuw 4 en 6 in de Blaricumse Bijvanck verrast door de kerstman.

Kerstman Frans Ruijter kwam persoonlijk langs om de KerstBELtrofee 2020 te brengen. De buren hebben deze trofee gekregen omdat ze de mooist verlichte tuin van Blaricum hebben. Naast de trofee ontvingen ze ook een bos bloemen en ijstaarten die gekocht waren bij Blaricumse ondernemers.

Positieve reacties

Begin november stelde Han Landman, raadslid voor Hart voor Blaricum, via Facebook voor om de kerstverlichting in en rondom het huis al eerder aan te doen, zeker in deze donkere coronatijd. “Er kwamen enorm veel positieve reacties vanuit alle dorpsdelen”, vertelt Han Landman. Daarom stelde Han voor om er een wedstrijd van te maken met de vraag: Wie heeft de mooiste, leukste en origineelste kerstverlichting van Blaricum?

Vrolijke kerstlampjes

Om de wedstrijd goed te organiseren, werd een onafhankelijke jury geïnstalleerd vanuit de drie wijken. De jury bestond uit Rink Jan Slotema, Loets Drent en als voorzitter Wendy Bolhaar.
“Echt heel leuk dat de hoofdprijs terecht kwam bij buren die samen hebben gewonnen”, aldus Han. “De gezamenlijke tuin van Henk en Gonny Molenaar en John en Rita Umans is echt geweldig met al die honderden vrolijke kerstlampjes en dat vond de jury ook. De prachtige Hart voor Blaricum Trofee komt dan ook om de week bij de buren op de schoorsteenmantel te staan.”

Bloemen en ijstaart

Elke wijk heeft een eigen winnaar. In de Blaricummermeent werd dat de familie Meier aan de Adriaan de Grootlaan 9 en de andere winnaars waren de heren Van Geffen en Van Meerte aan de Bergweg 16 in het oude dorp. Zij hebben ook bloemen en ijstaart ontvangen.

Uit de krant