Afbeelding
Foto:

Ook dit jaar Pax-oliebollen, maar wel anders

Algemeen

LAREN Dit jaar zullen, op de zolder naast de katholieke kerk, al weer voor de 25e keer, de bekende oliebollen en appelflappen van Pax kinderhulp Eemnes gebakken worden. Maar als gevolg van de coronamaatregelen wel op een andere manier dan de 24 keer hiervoor.

Waar het op de knusse bakzolder altijd een komen en gaan was van de vele vrijwilligers, zijn alle werkzaamheden opgesplitst in kleine groepjes en op meerdere locaties ondergebracht. Allemaal met het doel het virus buiten de deur te houden en niet verder te verspreiden.

30000 oliebollen en appelflappen

Vooral logistiek is het een hele uitdaging geworden, zegt Johan Meppelink leider van de oliebollenactie. “Het was altijd al een hele klus de kleine 30000 oliebollen en appelflappen in die korte tijd te bakken, maar we zijn er van overtuigd dat het ons ook dit jaar weer gaat lukken. Uiteraard staat de veiligheid van onze vrijwilligers bovenaan”, aldus Meppelink.

Cookie drive-in

Ook de klanten kunnen veilig hun oliebollen (10 voor € 7, -) en appelflappen (10 voor € 7,50 ) kopen. De kraam bij de Minnehof is coronaproof ingericht en de klanten blijven op de veilige aangegeven afstand in de buitenlucht.
Wie zich toch liever niet in het dorp wil begeven, kan veilig vanuit zijn eigen auto terecht bij de Cookie drive-in aan de Wakkerendijk 31. Speciaal voor de Paxoliebollen en -appelflappen is deze wederom geopend om op een veilige en leuke manier de oudejaar versnaperingen aan de man te brengen.

Voor de liefhebber zijn er daar ook macarons te koop. Er is dit jaar geen verkoop bij de Welkoop en de Waker. Door de verscherpte coronamaatregelen is verkoop daarvan niet toegestaan.
De verkoop is 29 en 30 december van 9.00 tot 18.00 uur en op 31 december van 8.00 tot 13.00 uur.)

Uit de krant