Afbeelding

De Lindenhoeve komende twee woensdagen gesloten

Algemeen

LAREN De Lindenhoeve, het centrum van de Historische Kring Laren (HKL), is in verband met de kerstdagen en Oud en Nieuw gesloten op de woensdagmiddagen 23 en 30 december 2020. Sinds augustus was de Lindenhoeve niet meer, zoals gebruikelijk, open op zaterdagmiddagen, maar wel in beperkte mate op woensdagmiddagen van 13.00 tot 15.30 uur. Zolang de coronamaatregelen gelden, zal dit met ingang van woensdag 6 januari weer het geval zijn.

Beperkt wil vooralsnog zeggen: voor het stellen van vragen en het brengen van schenkingen. Het archiefteam zal in het nieuwe jaar op woensdagmiddagen weer aanwezig zijn. Zolang de lockdown geldt, mag ook de HKL geen boeken op locatie verkopen. Wie het boek van Wiet de Boer ‘Straten & personen in het oude dorp Laren’ wil bestellen, kan dat doen via een bestelformulier op de website van de HKL. De prijs is voor iedereen € 29,95, ook voor HKL-leden. Voor bestellers buiten de BEL-gemeenten komen er verzendkosten bij (€ 4,95 per boek). Na ontvangst van de koopsom plus, waar nodig, verzendkosten, ontvangt men de bestelling via de post of bezorgdienst.

Wiet de Boer
Het vorige boek van Wiet de Boer, ‘Laren in vervlogen tijden’ (2010), was thematisch ingedeeld met onderwerpen, maar ook straatnamen. Dit keer is de opzet alfabetisch op straatnaam, van Akkerweg tot en met Zijtak. Elke straat krijgt uitleg van de naam en minimaal één ansichtkaart. Als toegift komen er na de Zijtak ook nog twee thema’s namelijk een Boerenbruiloft, ook een onderwerp in Wiets vorige boek, maar nu met nieuwe foto’s, en de Harmonie. Die begon in 1902 als Harmonie Sint Vitus, werd in 1922 Parochie Harmonie en kreeg in 1945 de naam Sint Jansharmonie (nu Muziekvereniging Sint Jan).
De combinatie van straatnamen, (ingekleurde) ansichtkaarten, foto’s en personen heeft een aantrekkelijk boek opgeleverd. Lezers vernemen niet alleen welke bekende Laarders in welke straat gewoond hebben, maar ook wie er welke bijnaam had.

Uit de krant