Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Coronacijfers Gooi en Vechtstreek dalen wel, maar zijn ‘nog steeds hartstikke hoog’

Coronavirus

Er is weliswaar sprake van een daling, echter het aantal inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek dat afgelopen week positief is getest op het coronavirus is - aldus een woordvoerder - ‘nog steeds hartstikke hoog’. Ook zijn er de voorbije dagen veel mensen aan het virus overleden. 

De GGD Gooi en Vechtstreek laat weten dat 976 inwoners van deze regio een positieve uitslag ontvingen. Een week eerder waren dat er nog 8724. Opvallend is ook dat veel minder mensen zich lieten testen: 7482 ten opzichte van 8724. Ook opvallend: in beide weken kreeg 11 procent van de geteste personen een positieve uitslag. 

Dat minder mensen zich deze week lieten testen komt volgens een woordvoerder vooral doordat veel mensen zich vlak voor de kerst lieten testen. Tijdens de kerstdagen, afgelopen vrijdag en zaterdag dus, was het juist weer heel rustig. Grote vraag voor de gezondheidsdienst is vooral wat het effect is van die feestdagen op de coronacijfers. “Dat gaan we volgende week merken”, aldus een woordvoerder. 

Uit het Corona Dashboard van de GGD Gooi en Vechtstreek komt naar voren dat er inmiddels dik elfduizend inwoners van deze regio positief zijn getest sinds de uitbraak van het virus. Triest is ook dat er de voorbije dagen flink wat mensen aan het virus zijn overleden. Zo waren er maandag nog 139 inwoners (waarvan 93 uit ene verpleeghuis) aan corona overleden, woensdag zijn dat er 155 (107 gemeld door verpleeghuizen). 

In heel Nederland zijn tussen 23 en 29 december 67.388 personen gemeld met een positieve coronatestuitslag. Dit is een lichte daling van 11,7 procent vergeleken met de week ervoor. Het aantal mensen dat zich afgelopen week heeft laten testen daalde met 14 procent naar 438.656. In alle leeftijdsgroepen nam het aantal meldingen afgelopen week licht af ten opzichte van de week ervoor. 

Tergooi

In Tergooi lag maandag nog een recordaantal van 38 coronapatiënten. Inmiddels zijn dat er 35. Daarvan liggen zeven patiënten op de intensive care. Desondanks is de relatieve rust nog ver weg in het ziekenhuis. “Het is drukker dan tijdens de eerste golf”, aldus een woordvoerder. 

Uit de krant