Afbeelding
Foto: GGD

Digitale informatiebijeenkomst over ‘Droog slapen kun je leren’

Mensen

EEMNES - GGD regio Utrecht organiseert op donderdag 21 januari van 19.30 tot 21.30 uur de digitale informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. 

Bedplassen komt veel voor. Ruim 1 op de 6 kinderen van zes jaar plast nog geregeld in bed. Dit kan gevoelens van schaamte en onzekerheid opwekken. Met de juiste aanpak is droog slapen goed te leren en daarom organiseert GGD Midden-Nederland voor ouders met kinderen van vijf jaar en ouder de informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. 

Twee delen

De informatiebijeenkomst bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte geeft de jeugdverpleegkundige inzicht in de mogelijke oorzaken van bedplassen en de factoren die droog slapen belemmeren en bevorderen. In het tweede gedeelte komen de verschillende methoden om droog te leren slapen aan bod. 

Plaswekker

Enkele voorbeelden zijn de wakker maken methode, de kalendermethode en de beloningsmethode. En voor oudere kinderen het gebruik en de toepasbaarheid van de plaswekker. Met behulp van deze informatie zijn veel ouders in staat om voor hun kind de meest geschikte aanpak te bepalen en het ’s nachts zindelijk worden positief te beïnvloeden.

Bijeenkomst is gratis

De bijeenkomst is bedoeld voor ouders met kinderen van vijf jaar en ouder. De informatiebijeenkomst is gratis en alleen mogelijk door een mail te sturen voor 19 januari naar jboots@ggdru.nl.

Uit de krant