Het prentenboek van dit jaar.
Het prentenboek van dit jaar.

Nationale Voorleesdagen online en live bij Bibliotheek Gooi en meer

Cultureel

EEMNES Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er online door wethouder Wilma de Boer van Eemnes voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen.

Wethouders Jan Klink van Wijdemeren en Geert-Jan Hendriks van Gooise Meren en de burgemeester van Weesp, Bas Jan van Bochove, gaan ook voorlezen. Het in de komende weken opgenomen filmpje wordt op dinsdag 19 januari verspreid onder scholen en kinderdagverblijven. 

Op woensdag 20 januari kan iedereen kijken en luisteren naar de bijzondere voorlezers via de Facebookpagina van Bibliotheek Gooi en meer. Dit is in plaats van het Nationale Voorleesontbijt. 

Klein zwart vogeltje

Natuurlijk hoopt de bibliotheek dit jaar ook live de kinderen, en hun ouders, te vermaken met een poppentheater rondom het prentenboek van het jaar. In het Huis van Eemnes wordt op zondag 31 januari om 15.00 uur een vrolijke en muzikale voorstelling van Poppentheater Dubbele Jan over een klein zwart vogeltje dat hoog in een boom zit. Handpoppen en stokpoppen vervullen hierin de hoofdrollen.

Een kaartje kost 5 euro en maximaal een volwassene per kind. Het is noodzakelijk om te reserveren en dat kan via www.bibliotheekgooienmeer.nl/actueel/klein-zwart-vogeltje.html.

Voorstelling over een klein zwart vogeltje.

Uit de krant