Afbeelding

Onlinewebinar over energie in Eemnes

Natuur en Milieu

EEMNES Op donderdag 28 januari van 20.00 tot 21.00 uur is er een onlinewebinar over energie in Eemnes, georganiseerd door Eemnes Energie en het burgerinitiatief de Vuurmeesters.

Dit is de eerste van een reeks webinars en informatie-avonden over energiebesparing en duurzaamheidsmaatregelen. En vooral over hoe de inwoners van Eemnes daar op eenvoudige wijze zelf een bijdrage aan kunnen leveren. In de webinair worden de volgende onderwerpen besproken. Wat doet de gemeente? Wat zijn energiecoaches en wat kunnen ze voor u doen? Welke maatregelen kunt u zelf nemen en wat zijn de kosten? Collectieve inkoop van zonnepanelen en isolatie, hoe gaat dat? Kleine maatregelen, snel verdiend en buurgesprekken over energie.

Klimaatmaatregelen

“Door de coronacrisis is er minder aandacht voor klimaatmaatregelen. Dat is jammer, want het is en blijft een belangwekkend onderwerp”, vertelt Marinus Kamphorst van Eemnes Energie. 

Het doel van het klimaatakkoord is dat Nederland in 2050 klimaatneutraal is en Eemnes heeft besloten dat punt al eerder te willen bereiken. “Door goede isolatie, zuinige apparaten en van het aardgas af te komen is dat mogelijk”, licht Martin Overbeeke van de Vuurmeesters toe. “Het is voor de politiek en de inwoners van Eemnes een uitdaging om zover te komen en wij willen ons steentje daaraan bijdragen.”

Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@eemnesenergie.nl en meer informatie staat op www.eemnesenergie.nl.

Uit de krant