Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD waarschuwt voor nepmedewerkers die Gooise ouderen oplichten

Coronavirus

BEL - Meerdere ouderen in ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn door zogenaamde medewerkers benaderd voor een afspraak voor een versnelde coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek.

“De mensen die zijn gebeld krijgen dan het verzoek om via ene Tikkie geld over te maken”, vertelt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. “Wij nemen geen contact op met ouderen over het vaccineren en ook komen wij niet bij de mensen thuis om te vaccineren. En ook zullen wij nooit om geld vragen. Maak naar aanleiding van dit soort telefoontjes dus geen geld over, maar meld het bij de politie.” 

Mensen ontvangen een uitnodiging voor een prikkie van het RIVM, huisarts of hun werkgever (zorgmedewerkers). De uitnodiging voor mensen tussen de 85 en negentig jaar komt vanuit het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot negentig jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

Mobiele ouderen bellen zelf met een landelijk nummer (0800 - 1351) om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Gooi en Vechtstreek aan de Burgemeester de Bordesstraat in Bussum en dus niet in het nieuwe vaccinatiepaviljoen op het terrein van Visio aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen. Het vaccineren van deze leeftijdsgroep is door de Rijksoverheid naar voren gehaald en het vaccinatiepaviljoen is pas eind februari af. Pas dan verplaatst het vaccineren zich naar het vaccinatiepaviljoen. 

Uit de krant