Afbeelding
Foto: Gemeente Blaricum

Blaricumse wethouder Liesbeth Boersen is opgestapt na kritiek van de gemeenteraad

Politiek

BLARICUM - Wethouder Liesbeth Boersen van de De Blaricumse Partij heeft gisteravond per direct haar ontslag ingediend. 

Een raadsmeerderheid van de VVD, D66, Democratisch Alternatief Blaricum en de eenmansfracties van Ramona Beemsterboer en Jannie van Dijk wilde met de wethouder, tijdens een interpellatiedebat, in gesprek over haar functioneren en de kritiek daarover.

Liesbeth Boersen vond de kritiek niet terecht en heeft voor het debat ontslag genomen als wethouder. Ze had gerekend op een open en onbevooroordeeld gesprek over bepaalde standpunten, maar vond dat er een onwerkbare situatie was ontstaan. 

Kritiek op bouwontwikkeling

De kritiek van de partijen ging vooral over de bouwontwikkelingen in Blaricum. “De bouwdossiers van de afgelopen jaren roepen bij ons, maar ook bij de inwoners, te veel vragen op die regelmatig onvoldoende werden beantwoord”, laten de partijen weten.  Deze gang van zaken zou het voor de raad te moeilijk hebben gemaakt om haar controlerende taak goed uit te voeren. 

Hart en ziel

Wethouder Boersen, die ruim dertig jaar politiek en bestuurlijk actief is geweest voor Blaricum, laat weten dat ze trots is op wat ze als wethouder de afgelopen zeven jaar heeft mogen realiseren voor het dorp.  “Ik heb me als wethouder met hart en ziel ingezet samen met het college en ondersteund door onze toegewijde ambtenaren”, laat Boersen weten.

Uit de krant