Je kunt kiezen uit boerenkool en zuurkool met worst en hutspot met een gehaktbal.
Je kunt kiezen uit boerenkool en zuurkool met worst en hutspot met een gehaktbal. Foto: Printerest

Geen zin om te koken? Bestel een stamppot

Buurt / wijk

EEMNES Maar liefst 170 cheesecaketaarten zijn afgelopen zaterdag door vrijwilligers van de drie goede doelen thuisbezorgd. En nu kun je ook een heerlijke stamppot bestellen.

De taarten waren beschikbaar gesteld door een Amerikaanse producent van bakproducten. Doordat de horeca door de coronamaatregelen nog steeds gesloten is, mochten de Thuisfrontcommissie, Pax Kinderhulp Eemnes en Stichting Friersdale met deze onverkochte voorraad hun voordeel doen. De Eemnesser goede doelen, die met de cookie-drive-actie al eerder samenwerkten, zeiden geen nee toen ze deze lekkernijen aangeboden kregen. Ze hebben ruim 300 taarten gebakken. Veel mensen vonden de taart zo lekker dat ze weer een nieuwe bestelling hebben gedaan.

En nu is er een nieuwe actie als je een keer geen zin hebt om zelf te koken. En dat kan dan het best op vrijdag 5 maart. Op die dag koken Peter en Jeannette de Groot van de Thuisfrontcommissie samen met vrijwilligers van Pax Kinderhulp oer-Hollandse stamppotten. Op het menu staan boerenkool en zuurkool met worst en hutspot met een gehaktbal samen met een potje appelmoes en een beetje jus. Je hoeft de stamppot alleen maar op te warmen. Ook zijn er vegetarische varianten van de drie stamppotten.

De ingrediënten zijn van topkwaliteit, laten de goede doelen weten, en zijn tegen inkoopprijs beschikbaar gesteld door groentespeciaalzaak Lekker gezond en Perier’s vleesbedrijf. 

Een stamppot kost 7,50 euro per persoon. Voor een bestelling kun je kijken op www.paxkinderhulpeemnes.nl en klik op ‘stamppot actie’. Vul daar de gevraagde gegevens in en betaal. De bestelling wordt dan vrijdag vóór etenstijd thuisbezorgd en zo ondersteun je weer de drie goede doelen.

Uit de krant