Burgemeester Nanning Mol gaf het officiële startsein voor Dorpsradio Laren.
Burgemeester Nanning Mol gaf het officiële startsein voor Dorpsradio Laren. Foto: Dorpsradio Laren

Laren heeft nu een eigen Dorpsradio

Buurt / wijk

LAREN Dorpsradio Laren is maandagochtend begonnen en is een initiatief van programmamaker Eric Hurink.

Na het nieuws en de commercials waren burgemeester Nanning Mol en radio coryfee Frits Spits de eerste gasten van de lokale zender.

De burgemeester is blij dat er nu een lokale dorpszender is voor de inwoners en dan vooral voor mensen die eenzaam zijn. “Nanning Mol had duidelijk gevoel voor de techniek achter een radiozender”, vertelt Eric Hurink die als radioman gewerkt heeft bij het Hilversumse lokale station VLOH, Eurosport, de Wereldomroep en NH Gooi. 

Dertig vrijwilligers

Zes weken geleden kreeg Eric de mogelijkheid om een studio over te nemen op de eerste etage in het Brinkhuis. “Samen met dertig vrijwilligers is de studio gebruiksklaar gemaakt en nu zijn we begonnen met Dorpsradio Laren dat een echt een radiostation is voor en door Laarders.” 

Dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur verzorgt Eric een muziekprogramma en dan nemen Fred Lanson en Cosja Opmeer het tussen 12.00 en 14.00 uur over. Op maandag tussen 14.00 en 15.00 heeft Versa Welzijn een programma, op de dinsdag verzorgen Singer en Het Brinkhuis een programma. Woensdag verzorgen een groep kunstenaars de lokale radio en op vrijdag Wim Jordaan met een interviewprogramma en met muziekkeuzes van zijn gasten. Ineke Hilhorst geeft op zondag van 16.00 tot 18.00 uur diepte-interviews. Op de lokale radio is elk uur een nieuwsbulletin en veel muziek.

Op zoek naar Laarders

Eric laat ook weten dat ze nog op zoek zijn naar programmamakers, programma ideeën, redacteuren, presentatoren, technici, productie-medewerkers, side-kicks en nog veel meer. “Ook willen we graag in contact komen met dorpsgenoten met feeling voor het dorp en ondernemers. Ervaring is fijn, maar niet noodzakelijk. Ben je een creatieve inwoner die mee wil denken over de inhoud en dan ook het produceren? Neem contact op om ons enthousiaste team te versterken. Als je interesse hebt. kun je contact opnemen door te bellen of Whatsappen naar 035-781 07 81 of mailen naar dorpsradio@gmail.com.”

Dorpsradio Laren kan worden beluisterd via dorpsradio.nl of de app voor Apple of Android (zoek naar: dorpsradio).

Uit de krant