Tips voor ouders zodat je kind droog slaapt.
Tips voor ouders zodat je kind droog slaapt.

Digitale informatiebijeenkomst over bedplassen

Mensen

EEMNES - GGD regio Utrecht organiseert op 25 maart van 19.30 tot 21.30 uur een digitale informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. 

De bijeenkomst is bedoeld voor ouders uit Eemnes met kinderen van vijf jaar en ouder. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het ’s nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Twee delen

De informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’ bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte geeft de jeugdverpleegkundige inzicht in de mogelijke oorzaken van bedplassen en de factoren die droog slapen belemmeren en bevorderen. In het tweede gedeelte komen de verschillende methoden om droog te leren slapen aan bod.  

Plaswekker

Enkele voorbeelden zijn: de wakker maken methode, de kalendermethode en de beloningsmethode. En voor oudere kinderen het gebruik en de toepasbaarheid van de plaswekker. Met behulp van deze informatie zijn veel ouders in staat om voor hun kind de meest geschikte aanpak te bepalen en het ’s nachts zindelijk worden positief te beïnvloeden. 

Deelname aan de informatiebijeenkomst is alleen mogelijk op basis van aanmelding en bevestiging. Meld je voor vrijdag 19 maart aan door een e-mail te sturen naar jboots@ggdru.nl. 

Uit de krant