Manon Blaauw en Kevin van den Berg geven muzikaal optreden.
Manon Blaauw en Kevin van den Berg geven muzikaal optreden.

Cultureel avondje met lezing en muziek live vanuit het Huis van Eemnes

Buurt / wijk

EEMNES - Het Huis van Eemnes presenteert op donderdag 18 maart het maandelijkse cultuurprogramma Rondje Cultuur via een livestream. 

Vanaf de bank kun je genieten van een voordracht van Gerard Beentjes en Elize van der Werff over het boek ‘De 1,5 meter dans’. Tijdens de eerste lockdown begonnen zij met dit project. Honderd dagen lang maakten Gerard en Elize iedere dag een gedicht en bijpassende tekening. Een bundel van ervaringen, vooral over hoe zij deze periode hebben beleefd. De bijdragen zijn soms grappig, dan weer melancholisch, filosofisch of politiek getint.

Blauwe Vinkjes

Ook is er een muzikaal optreden van Blauwe Vinkjes. Het duo Manon Blaauw en Kevin van den Berg van Blauwe Vinkjes geven al spelend en zingend hun visie op het sociale gedrag van nu. Tijdens de lockdown zaten zij niet stil en hebben opgetreden voor mensen die aan huis gekluisterd zaten. Hierdoor kon juist deze kwetsbare groep genieten van een Bingo of herkenbare, nostalgische liedjes. Speciaal voor Rondje Cultuur maken zij een eigen mix van ‘Blauwe Vinkjes’ met onder meer herkenbare klassiekers van artiesten als Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Wim Sonneveld. Dat wordt heerlijk meezingen vanaf de bank.

Het programma is gratis te bekijken en wordt live gestreamd vanuit het Huis van Eemnes om 20.00 uur. De link komt te staan op www.huisvaneemnes.nl. Het programma duurt circa een uur.

Afbeelding

Uit de krant