Jan Stern hoopt dat veel mensen ZOA financieel willen ondersteunen.
Jan Stern hoopt dat veel mensen ZOA financieel willen ondersteunen. Foto: PR

Help ZOA door zelf een digitale collectebus aan te maken

Mensen

EEMNES - Jan Stern uit Eemnes is coördinator voor de hulporganisatie ZOA en op zoek naar mensen om het prachtige werk van de organisatie te steunen. 

“Zes jaar geleden ben ik collecte gaan lopen voor ZOA”, vertelt Jan Stern. “Sinds die tijd ben ik mij steeds meer gaan inzetten voor de hulporganisatie omdat ze met een minimum aan kosten zoveel doen voor mensen die werkelijk niets meer hebben, waar ook ter wereld. Zo houdt ZOA zich bezig met (nood)hulp bij een gewapend conflict of een natuurramp en blijft vervolgens net zolang aanwezig tot de mensen weer zelfstandig verder kunnen. Dit spreekt mij zeer aan.”

Scholing van jongeren en ouderen

De hulporganisatie zet zich onder andere ook in voor voedselzekerheid, schoon drinkwater ter plaatse, hygiëne, scholing van jongeren en ouderen, optimaliseren van de opbrengsten van landbouw en veeteelt, helpen met het opstarten van een eigen bedrijf en onderhandelen over (vredes) opbouw.

Goede toekomst

“En dat is nogal een uitdaging omdat er nu ook rekening gehouden moet worden met corona. Stel je voor je zit met z’n allen als vluchtelingen in een tentje, het kamp is heel groot, bezaaid met andere tenten en je bent je huis kwijt, je kan niet bij je geld komen en een toekomst lijk je al helemaal niet meer te hebben. Nou daarom is ZOA zo druk bezig om wel een goede toekomst te creëren voor al diegenen die werkelijk niets meer hebben. Wij ,hier in het rijke westen, hebben alles, zij hebben niets? Dat kan toch niet?”

Doneren 

“Je kunt helpen maar dit keer niet met een huis-aan-huis-collecte maar digitaal. Als je wilt doneren, kijk dan op www.zoa.nl. Maar als je nog meer wil doen, dan kunt je www.digicollect.zoa.nl aanklikken en zelf een digitale collectebus aan te maken. Dat gaat heel simpel en vervolgens kun je via social media kanalen zoals facebook, Whatsapp, linkedIn en twitter de collectebus aanbieden aan vrienden, familie en je netwerk. Noem maar op. Steun je het werk van ZOA? Alleen met jouw hulp kan deze actie een groot succes worden. Alvast hartelijk dank voor je hulp.”

Uit de krant