Afbeelding
Foto: Baksteen Architectuur

Eemnessers kunnen voorkeur uitspreken voor bouwstijl woningen De Hilt

Buurt / wijk

EEMNES - Op de locatie waar vroeger de Hilt stond, worden woningen gebouwd. Vorig jaar heeft de gemeenteraad daarvoor een stedenbouwkundig plan vastgesteld en het soort woningen dat gebouwd gaat worden, ligt al wast.

De gemeente laat weten dat er echter nog geen besluit is genomen over hoe al die woningen qua sfeer en stijl er uit moeten zien. Hierover kunnen inwoners hun voorkeur uitspreken. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad. De voorkeur van de Eemnessers geeft hierbij richting. Tot dusver is er al circa honderd keer gebruik gemaakt van de poll.

Voorkeur uitspreken

Op de plek van de Hilt komen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijenwoningen, appartementen en seniorenwoningen. Inwoners kunnen kiezen uit drie verschillende stijlen die zij voor deze woningen het mooist of het meest passend vinden. De poll staat tot vrijdag 26 maart online. Ga hiervoor naar www.eemnes.nl/dehilt 

Vervolgproces

De gemeenteraad stelt het beeldkwaliteitsplan vast. Dit gebeurt naar verwachting in mei. De voorkeur van de Eemnessers geeft richting bij het vaststellen. De architect gebruikt het beeldkwaliteitsplan als leidraad bij het ontwerpen van de woningen.

Uit de krant