Judith Visser heeft het syndroom van Asperge,
Judith Visser heeft het syndroom van Asperge,

Meet & Greet met Judith Visser over autisme

Mensen

BEL - Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert, van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april, samen met het Autisme Info centrum Hilversum een lezing rond Wereld Autisme Dag.  

Auteur Judith Visser (1978) is geboren in Rotterdam en schreef tot op heden dertien boeken en een reeks korte verhalen. In 2006 verschijnt haar debuut Tegengif, waarvan de eerste druk binnen een week was uitverkocht. Haar laatste boek is Zondagsleven, waarin ze het leven als jong volwassene beschrijft, is een vervolg op de bestseller Zondagskind

Syndroom van Asperge

Judith kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft. Dat verklaarde veel, bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten. Waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen en waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet ze de zintuigelijke waarnemingen van een jong meisje en een jonge vrouw met Asperger op grandioze wijze in tekst te vangen. Judith woont in Rockanje aan zee. Ze is samen met haar wolfhond Yuriko ambassadeur van Hulphonden voor Autisme. Wil je haar artikel over haar- en wolfhonden in het algemeen lezen? Kijk dan op www.judithvisser.nl/dewolfhond.

Ware beproeving

Zondagsleven is sinds oktober 2020 verkrijgbaar in de boekhandel en in deze roman zoekt Jasmijn uit hoe zij een overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze haar hoofd boven water kan houden; niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen… Zondagsleven is herkenbaar, meeslepend en ontwapenend; een authentieke roman over je weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

De lezing is op 27 maart van 14.00 tot 15.00 uur en wordt gratis aan zowel leden als niet-leden aangeboden. Aanmelden is wel verplicht en kan via www.bibliotheekhlb.nl. De lezing wordt gegeven in het kader van de Autismeweek rondom Wereld Autisme Dag op 2 april.

Afbeelding

Uit de krant