Vuilnis wordt maandag 5 april niet opgehaald.
Vuilnis wordt maandag 5 april niet opgehaald. Foto: GAD

Ophaaldienst van de GAD is met Pasen gewijzigd

Natuur en Milieu

BEL - De inzameling van het huishoudelijk afval is gewijzigd vanwege Pasen. Containers en vuilniszakken aan huis worden niet op maandag 5 april opgehaald, maar op dinsdag 6 april.

Dit geldt ook voor de boven- en ondergrondse containers.

Omdat op deze dag door een aantal wagens in meerdere wijken wordt ingezameld, kan het gebeuren dat de container, huisvuilzak of pmd zak op een ander moment van de dag wordt ingezameld. Het ophalen kan tot 21.00 uur gebeuren. Het vuilnis moet om 07.30 uur aan de kant van de weg staan of de avond ervoor na 20.00 uur.

Scheidingsstations

De vier scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp en de Klantenservice van de GAD zijn op Tweede Paasdag gesloten. Op Goede Vrijdag (2 april) wordt het huishoudelijk afval gewoon opgehaald. De scheidingsstations zijn op deze dag ook open van 8.30 tot 16.30 uur. Ongeveer een half uur voor sluitingstijd worden er geen auto’s meer toegevoegd aan de wachtrij, uiteraard afhankelijk van de drukte van dat moment.

Maatregelen

Momenteel komen er erg veel inwoners naar de scheidingsstations en heeft de GAD een aantal maatregelen moeten nemen in verband met het coronavirus. Onder meer is de toegang beperkt , daardoor ontstaan lange files. Maximaal twee personen per auto, geen kinderen onder de achttien jaar en vraagt de GAD afstand te houden voor uw eigen veiligheid en gezondheid en voor onze medewerkers. 

Uit de krant