Lydia Baloe en Olaf Swinarski, oprichter van RightSupply, genieten van de heerlijke pizza's.
Lydia Baloe en Olaf Swinarski, oprichter van RightSupply, genieten van de heerlijke pizza's. Foto: Huis van Eemnes

Een lekkere pizza bestellen? Dat kan bij Huis van Eemnes met Pinsa pizza’s

Buurt / wijk

EEMNES - Een dunne, luchtige en knapperige bodem, traditionele tomatensaus en heerlijke toppings van lokale leveranciers. Vanaf vrijdag lanceert het Huis van Eemnes een geheel nieuw concept: takeaway pizza’s gemaakt van authentiek Pinsadeeg. 

De Pinsa pizzabodems worden op ambachtelijke wijze in Italië geproduceerd en vers geleverd door het Eemnesser bedrijf Right Supply, onder de naam Il Capo.

Groot succes

“Afgelopen november zijn we begonnen met de afhaalpizza’s”, vertelt Lydia Baloe, algemeen directeur van het Huis van Eemnes, enthousiast. “Een groot succes, omdat we binnen de gemeente de enige plek zijn waar je pizza’s kunt bestellen. Dankzij Il Capo hebben we nu een heerlijke, nieuwe pizzareceptuur in handen die nog beter aansluit op wat wij willen aanbieden: heel lekker én gezond eten. Op de kaart staan vis-, vlees- en vegapizza’s en iedere maand is er een special. “We kunnen niet wachten om de eerste Pinsa’s mee te geven.” 

Pinsa pizza

Het recept van de Pinsa gaat lang terug in de Italiaanse geschiedenis en maakt bij de betere restaurants in sneltreinvaart opmars als een smaakvoller en gezonder alternatief voor de gewone pizza. Waar traditioneel pizzadeeg enkel van tarwebloem gemaakt is, bevat Pinsadeeg ook soja- en rijstebloem. Hierdoor heeft de Pinsa pizza gezondere voedingswaarden dan een gewone pizza. Het bevat ook veel minder koolhydraten, zout en vetten en tegelijkertijd meer proteïnen. Daarnaast is het deeg lichter verteerbaar door de hogere hydratatie en extra lange rijp- en rijstijd.

De pizza’s zijn vanaf vrijdag 2 april zeven dagen in de week verkrijgbaar van 16.00 tot 20.00 uur. Bestellen kan via 035 - 531 18 87. Meer informatie staat op www.huisvaneemnes.nl.

Uit de krant