Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Massale belangstelling voor afscheidsroute Bibian Mentel

Mensen

LAREN - Honderden mensen stonden vanochtend langs de afscheidsroute van drievoudig paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel. De Loosdrechtse overleed maandag op 48-jarige leeftijd aan kanker en is vandaag gecremeerd in Crematorium Laren.

Vlakbij haar woning aan de Rading, op de rotonde met de Loosdrechtseweg, hadden al veel belangstellenden zich vlak voor 09.00 uur verzameld om de start van de route mee te maken. Via onder meer de Noodweg, Utrechtseweg, Emmastraat, Achterom, Beatrixtunnel en Minckelersstraat reed de stoet vervolgens naar het crematorium in Anna’s Hoeve.

Bloemen in de hand

Ook langs die route stonden veel mensen, vaak ook met bloemen in de hand. Veel volk was er eveneens bij het crematorium. Daar kwamen de rouwauto’s iets voor 10.00 uur aan. Militaire medewerkers van het Koninklijk Huis droegen Mentel vervolgens naar binnen.

Een icoon

Eén van de aanwezigen daar was Charlotte Elmore. Zij kreeg tien jaar geleden niet-aangeboren hersenletsel bij een snowboardongeval, maar begon desondanks een jaar later al met het geven van snowboardles. Vijf jaar terug ontmoette zij Bibian en haar man Edwin Spee. “Ze is een icoon, een inspiratie. Altijd zo positief.” 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant