Wethouder Ton Stam (links) is langs gegaan bij de Brink.
Wethouder Ton Stam (links) is langs gegaan bij de Brink. Foto: Gemeente Laren

Werkzaamheden aan de Brink voor gezonde en groene uitstraling

Buurt / wijk

LAREN - De gemeente Laren is gisterochtend begonnen met de werkzaamheden aan de Brink om de groei van de bomen en het gazon te verbeteren.

Ook worden de banken en afvalbakken vervangen en verplaatst zodat er meer uitzicht is op de vijver. Wethouder Ton Stam nam een kijkje bij het werk. Firma Hoefakker voert het werk uit. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. 

Regenwater sneller weg

“Door de hoge druk worden er lucht en voedingsstoffen de bodem ingeblazen”, laat de gemeente weten. “De bodem kan meer zuurstof opnemen zodat het regenwater sneller wegzakt. De voedingsstoffen hebben een positief effect op de groei van de bomen en het gazon. Ook wordt het gazon bijgezaaid met een grasmengsel dat beter bestand is tegen betreding, droogte en schaduw, waardoor de Brink er weer groen uit zal zien.”

Boerenkrokussen

“De werkzaamheden zorgen daarnaast voor een verbetering van de gehele aanblik van de Brink. Daar hoort ook de aanschaf van nieuwe banken en vuilnisbakken bij. In het najaar wordt in het gazon nog een strook met boerenkrokussen aangeplant.”

Snoeiwerkzaamheden

Wethouder Ton Stam: ¨Begin dit jaar hebben we de nodige snoeiwerkzaamheden aan de bomen al verricht. Ik verwacht dat, na het uitvoeren van deze werkzaamheden en het vernieuwen van het meubilair, de Brink weer de gezonde en groene uitstraling zal hebben die het verdient.”

Uit de krant