Afbeelding
Foto: Stockfoto

Verpleegkundige verdacht van seksueel misbruik van Larense patiënte

Mensen

LAREN - De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 78-jarige sociaal psychiatrisch verpleegkundige, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik in 2017 van een Larense patiënte, is op 8 september. 

De verdachte, die in die periode in Almere werkte, wordt er van verdacht tijdens zijn werk als verpleegkundige in april 2017 een vertrouwensrelatie met de Larense te hebben opgebouwd, waarna hij haar seksueel misbruikte. De verpleegkundige ontkent de beschuldiging. Volgens hem was er geen sprake van seks, maar van een affectieve relatie.

In eerste instantie verklaarde het slachtoffer dit ook. Later stelde zij haar verklaring bij, nadat een collega van de verdachte aan de bel trok. Hij verdacht zijn collega van seksueel misbruik.

Verdediging

De strafzaak werd woensdagochtend bij de rechtbank Lelystad op verzoek van de verdediging aangehouden. De verdachte woont in Mechelen, België, en mag vanwege corona niet reizen. De man heeft aangegeven bij zijn strafzaak aanwezig te willen zijn. In de zomer wordt hij gevaccineerd en kan in september naar Nederland komen. 

Niet duidelijk

Voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak krijgt de advocaat nog de gelegenheid de collega van de verpleegkundige te horen als getuige.

Waarom de vrouw sociaal psychiatrische hulp kreeg en waarom het zo lang heeft geduurd dat de strafzaak behandeld wordt, werd woensdag niet duidelijk.

Uit de krant