Het monument staat op Reitsemaplantsoen in Laren.
Het monument staat op Reitsemaplantsoen in Laren.

Herdenking monument voor Joodse kinderen op 20 april

Mensen

LAREN - Door de coronamaatregelen is het ook dit jaar helaas niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Gelukkig is de herdenking voor de Joodse kinderen wel bij te wonen via een livestream op dinsdag 20 april om 15.00 uur.

Het Monument voor de Joodse Kinderen is in 2017 opgericht. Het bestaat uit een cortenstalen sculptuur van 3.40 meter hoog en een plaquette met de namen van de 48 kinderen en de vier stafleden van de Berg-Stichting die in de Holocaust zijn vermoord. De Berg-Stichting was een Joods kindertehuis dat van 1911 tot 1963 in Laren was gevestigd op de plaats waar nu de middelbare school Laar & Berg staat, naast het Sint Janskerkhof.

Programma samengesteld

De leerlingen van scholengemeenschap Laar & Berg hebben wederom een programma samengesteld dat recht doet aan de herinnering aan de vermoorde kinderen en stafleden van de Berg-Stichting. Deze livestream is te vinden op www.monumentbergstichting.nl.

Vertaald in Engels

Dankzij de inzet van vrijwilligers is het boek ‘De slag om de Berg-Stichting’, geschreven door Ineke Hilhorst, Teun Koetsier en Elbert Roest, vertaald in het Engels. ‘The battle of the Berg Foundation’ is als E-book te bestellen op Bol.com

Luisterboek

Voorafgaand aan de herdenking op 20 april is ‘De slag om de Berg-Stichting’ te beluisteren via Dorpsradio.nl. Het tijdstip wordt aangegeven op de website van www.dorpsradio.nl

Oud Berg-Stichting bewoners Maurits Cohen en Femke Roos-Meijer, burgemeester Nanning Mol, Bloeme Keilson, auteurs Teun Koetsier en Ineke Hilhorst en andere die bij het monument betrokkenen zijn, zullen elk een hoofdstuk voorlezen.

Het luisterboek wordt ook gepubliceerd op www.monumentbergstichting.nl.

Uit de krant