Burgemeester van Blaricum en Laren gaven tasjes met informatie aan scholieren uit groep 8.
Burgemeester van Blaricum en Laren gaven tasjes met informatie aan scholieren uit groep 8. Foto: Jeugdbrandweer Blaricum

Verwervingscampagne voor leerlingen uit groep 8 om jeugdbrandweerman te worden

Mensen

BEL - In Blaricum, Eemnes en Laren zijn ze begonnen met de werving voor de jeugdbrandweer.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum en Nanning Mol van Laren bezochten vrijdag de scholieren uit groep 8 om tasjes met informatiemateriaal uit te delen als startschot voor de wervingscampagne van de jeugdbrandweer op de veertien basisscholen in de gemeenten.

Enthousiast maken

Jeugdbrandweer Blaricum, onderdeel van jeugdbrandweer Gooi en Vechtstreek, is opgericht in 2020 voor jeugd van de BEL-Gemeente in de leeftijdscategorie van twaalf tot en met zestien jaar. Om de jeugd enthousiast te maken voor het brandweervak hebben een aantal vrijwilligers van de Brandweer post Blaricum een jeugdkorps opgericht, om zo een mooie kweekvijver te creëren voor de brandweer van de toekomst. Ook biedt de jeugdbrandweer de jeugd een zeer variërende kijk op de verschillende aspecten van veiligheid en hulpverlening met daarnaast een goede sociale maatschappelijke ontwikkeling.

Wervingscampagne

Om gerichter de doelgroep te bereiken, is er gekozen om de wervingscampagne te beginnen op de basisscholen in de groepen 8. Iedere groep 8 ontvangt per leerling een jeugdbrandweertasje met daarin een flyer met QR-code die na het scannen direct doorverwijst naar de jeugdbrandweerpagina waar je jezelf door middel van een inschrijfformulier kan aanmelden.

Wervingsvideo

Ook zit er in de tasjes handige brochures over brandveiligleven voor thuis en natuurlijk wat leuke Merchandise van de Brandweer Gooi en Vechtstreek. Voor de leerkracht van de groep is er een USB-Stick toegevoegd met daarop de wervingsvideo, zodat deze op ieder gewenst moment getoond kan worden aan de klas.

Inwoners uit de BEL vanaf twaalf jaar kunnen zich opgeven bij de Jeugdbrandweer Blaricum. Meer weten? Kijk op: https://www.brandweer.nl/bgv/jeugdbrandweerblaricum.

Uit de krant