Afbeelding
Foto: PR

Wat betekent FIRE?

Advertorial

Wanneer je al de verschillende dingen hebt gelezen over beleggen, ben je het woord FIRE misschien ook al wel tegengekomen. Wanneer je gaat beleggen kan je dat natuurlijk met een aantal redenen gaan doen. Zo kan het FIRE ook een reden zijn waarom jij wilt gaan beginnen met beleggen. Maar wat is FIRE en hoe word je uiteindelijk FIRE?

Wat is FIRE?
Wanneer je nog nooit van het woord FIRE hebt gehoord heb je waarschijnlijk geen idee waar we het over hebben. Wanneer we het namelijk hebben over het woord FIRE hebben we het over: Financial Independence & Retire Early. De betekenis van deze woorden is: financieel onafhankelijk zijn en vroeg met pensioen.

Deze woorden zeggen natuurlijk al genoeg. Wanneer je namelijk FIRE bent, ben je financieel onafhankelijk en kan je uiteindelijk vroeg met pensioen omdat je voldoende hebt opgebouwd. Dit wil natuurlijk iedereen, maar helaas gaat het niet altijd even makkelijk. Het is daarom belangrijk je goed in dingen te verdiepen.

Wanneer we het hebben over FIRE worden, gaat het niet direct om dat je heel rijk moet zijn. Het is vooral belangrijk dat je niet meer hoeft te werken om je vaste lasten te betalen die je op dat moment hebt.

Hoe word je FIRE?
Wanneer je FIRE wilt gaan worden, moet je niet alleen gaan kijken naar wat je kunt sparen, maar je moet ook gaan kijken naar wat je uitgeeft. Het is dus belangrijk dat jij je inkomen zo hoog mogelijk hebt en de vaste lasten zo laag mogelijk. Wanneer jij namelijk een heel groot deel van je inkomen kan gaan sparen gaat het een stuk sneller. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je financieel onafhankelijk bent en op tijd met pensioen kan gaan.

Wanneer jij dus niks kan sparen en elke keer maar je geld uitgeeft, heb je aan het einde van de rit natuurlijk helemaal niks. Dit is niet de bedoeling van FIRE worden. Het is juist de bedoeling dat je aan het einde van elke maand geld overhoudt en ervoor zorgt dat je dit goed opspaart of juist gaat investeren.

Wat heeft FIRE te maken met beleggen?
Wanneer je voldoende geld over hebt in de maand, is het niet altijd verstandig om dit op de bank te laten staan. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je geld meer waard wordt en niet dat het stilstaat. Wanneer je toch wat wilt gaan doen met je geld, kan je ervoor gaan kiezen om je geld in dingen te gaan investeren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om aandelen te gaan kopen.

Wanneer jij ervoor zorgt dat je goed gaat beleggen in aandelen of andere dingen, kan het zo zijn dat je geld veel meer waard wordt. Dit is natuurlijk de uiteindelijke bedoelen. Wanneer je FIRE wilt worden, wil je namelijk ervoor zorgen dat je inkomsten hoger worden, maar je vaste lasten lager. Wanneer je dit dan lang volhoudt en het goed blijft gaan, kan je uiteindelijk zeggen dat je financieel onafhankelijk bent en vroeg met pensioen kan gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je voldoende geld binnen haalt om deze dingen waar te maken.

Uit de krant