Een van de leerlingen achter de microfoon.
Een van de leerlingen achter de microfoon. Foto: Foto's: Bibliohteek hlb

Leerlingen ISK Het Gooi te gast bij BiebTalk

Algemeen

LAREN - Leerlingen van het ISK Het Gooi zijn onlangs te gast geweest in het programma BiebTalk bij Dorpsradio Laren. Zij vertelden over hun deelname aan verschillende activiteiten tijdens IMC on Tour, het programma van Stichting IMC Weekendschool dat zich speciaal richt op nieuwkomerskinderen. De lessen vormen een bijzondere kennismaking met beroepsmogelijkheden én met de Nederlandse maatschappij.

Het programma IMC on Tour startte op maandag 26 april haar twaalfde locatie in Laren. De aftrap vond plaats met de leerlingen van ISK Het Gooi. De drie workshopdagen stonden in het teken van kennismaken met het programma.

De eerste les werd gegeven door Saron Tesfahuney, oud-leerling (alumna) van Stichting IMC Weekendschool en aanstormend talent op de Arnhemse toneelschool. Zij nam de leerlingen deze middag allemaal mee in haar wervelende spel- en danslessen. Zij was ook te gast bij BiebTalk om het belang van IMC toe te lichten.

Mixen en Beats
De tweede dag kon de eerste evenaren. Onder de leiding van de muzikanten van Freq Factory konden de leerlingen aan de slag met het componeren en mixen van elektronische muziek. De dag was een groot succes en dat was ook te horen toen zij aan het eind van de dag hun eigen beats aan elkaar presenteerden.

Tweede hoogtepunt van de dag was de excursie naar de radiostudio. BiebTalk nodigde een aantal leerlingen en juf Patricia uit in de uitzending. Ze zijn daar geïnterviewd over IMC on Tour en lieten hun favoriete muziek horen. Een leuke en spannende ervaring voor de leerlingen die nog Nederlands aan het leren zijn. Beluister hier hoe goed ze het deden.


Uit de krant