Er hangt bij de Blaricummermeent ook al een tijd een spandoek om met name fietsers te wijzen op langzamere verkeersdeelnemers.
Er hangt bij de Blaricummermeent ook al een tijd een spandoek om met name fietsers te wijzen op langzamere verkeersdeelnemers. Foto: Bob Awick

Veiligheid kinderen bij route snelle bus Blaricum punt van aandacht

Algemeen

BLARICUM - De Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-bussen straks mee met het gewone verkeer in Blaricum. Een veilige inpassing van dit busverkeer is voor zowel de provincie als de gemeente het uitgangspunt, staat te lezen in de laatste nieuwsbrief over het project.

De route van de snelle bus loopt via de Huizermaatweg, Bovenmaatweg, Aristoteleslaan, Stroomzijde en Stichtseweg. Met name de kruisingen op de Stroomzijde en de situatie aan de Gordiaanse Knoop worden nader op verkeerveiligheid bekeken.

Onafhankelijke bureau
‘Deze actie vloeit voort uit een toets die door een onafhankelijk bureau is uitgevoerd. De gemeente heeft hierover regelmatig contact met een klankbordgroep met betrokken Blaricummers die graag meedenken over de uitwerking van de busroute’, aldus de nieuwsbrief.

Desondanks heeft een aantal bewoners onlangs hun zorg geuit over de veiligheid van met name overstekende kinderen op de Stroomzijde. ‘Wij nemen deze zorg uiteraard zeer serieus en hebben deze ouders laten weten dat we graag met hen in gesprek gaan en hen goed op de hoogte houden van de stappen die we nemen.’

Uit de krant