Voorzitter Ron Vos neemt de riemen in ontvangst bij schoenmaker Leo Maas.
Voorzitter Ron Vos neemt de riemen in ontvangst bij schoenmaker Leo Maas. Foto: Broederschap van St. Jan

Broederschap van Sint Jan krijgt hulp van schoenmaker Leo Maas

Bedrijven

LAREN - Schoenmaker Leo Maas heeft kosteloos de riemen gerepareerd en een aantal nieuwe gemaakt die de Broederschap van Sint Jan gebruikt tijden de Sint Jansprocessie.

Ondanks dat de Sint Jansprocessie voor het tweede jaar geen doorgang zal vinden, zijn de leden van de Broederschap steeds actief om de vele attributen die gebruikt worden in de processie te onderhouden.

Slechte staat
Bij de controle van de  riemen, die gebruikt worden door de vaandeldragers en waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn, bleek dat een groot aantal in slechte staat verkeerden.

Deze riemen zijn onontbeerlijk bij het meedragen van onder andere de ruim twintig vaandels en processiekruis.

Repareren
Het bestuur besloot contact op te nemen met schoenmaker Leo Maas met de vraag of hij de riemen kon repareren. “Zonder aarzelen ging hij in op onze vraag. Niet alleen werden veel riemen gerepareerd, maar een paar waren zo slecht dat hiervoor geheel kosteloos nieuwe werden gemaakt.”

Zaterdag 22 mei mocht voorzitter Ton Vos de riemen in ontvangst nemen. “De Broederschap is buitengewoon dankbaar voor deze gift van Leo Maas en kunnen volgend jaar de vaandels weer prima mee in de processie.”

Uit de krant