Kim Pootjes met haar bus in de Eemnesser polder.
Kim Pootjes met haar bus in de Eemnesser polder. Foto: Yvonne verburg

Kim uit Eemnes: ‘Hét perfecte dieet bestaat niet, het ideale afvalboek wél’

Bedrijven

EEMNES- Voedingscoach Kim Pootjes uit Eemnes heeft het boek dat ze zelf altijd miste uitgebracht: Hét perfecte dieet bestaat niet, het ideale afvalboek wél

Kim Pootjes is gediplomeerd gewichtsconsulente, voedingscoach en sportinstructeur. De afgelopen tien jaar begeleidde ze in haar praktijk Lifestyle by KIM honderden mensen succesvol naar een gezonder gewicht en leven. Nu deelt ze haar praktische tips en haalbare doelen over afvallen in haar boek Juul op afvalreis

Verschillende types
“Je kunt nooit een ‘dieetboek’ aanbieden dat voor iedere vrouw geschikt is, tenzij je voor een vorm kiest die herkenbaar is en makkelijk te volgen voor verschillende types vrouwen”, zegt ze.

Juul op afvalreis begint met een verhaal waarin Juul vertrekt naar een healthy-foodweekend op Terschelling. Juul ontmoet daar vier totaal verschillende vrouwen met allemaal hetzelfde doel. Tijdens dit weekend komen hilarische en herkenbare verhalen naar boven over voeding en afvallen. Het verhaal is in columnstijl geschreven, prikkelend en met een vleugje humor. 

Haar kennis
Kim Pootjes bundelt in Juul op afvalreis al haar kennis over de weg naar een gezonder leven. “In het deel Ken je lijf vertelt ikalles over voeding en je lichaam. Want afvallen zonder enige kennis over hoe je lichaam werkt, is als dweilen met de kraan open.”

In het deel Ken je brein neemt Kim de lezers mee in de wondere wereld van het(oer)brein. “Je komt erachter dat jij niet de enige bent die op feestjes de ruggengraat van een weekdier heeft en afvallen en stress niet het perfecte huwelijk zijn.”

Spiegel
“Zo krijgen lezers inzicht in hun eigen eetgewoontes en eetgedrag, waarbij ik ze met een knipoog de spiegel voorhoudt. Hét perfecte dieet bestaat niet, want ieder lichaam en elke leefstijl is uniek”, zegt Kim. “Hét ideale afvalboek is er vanaf nu wel. Met Juul op afvalreis bepaal je zelf wat je eet en hoe je leeft.”

Kim helpt lezers op hun afvalreis met de lekkerste recepten, deels met video, werkbladen en vijf verschillende eetschema’s die elk gekoppeld zijn aan een karakter uit het verhaal. Het boek kost €29,95 en is te koop in boekhandels, via bol.com en op www.juulopafvalreis.nl.

Uit de krant