Regio Gooi en Vechtstreek:
Regio Gooi en Vechtstreek: "Mensen die afhankelijk zijn van anderen kunnen kwetsbaar zijn voor financieel misbruik." Foto: Pexels

Lokale Alliantie helpt financieel misbruik ouderen voorkomen

Mensen

REGIO - De Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden vraagt vandaag aandacht voor financieel misbruik van ouderen, in het teken van de internationale dag tegen ouderenmishandeling. “Vaak wordt financieel misbruik pas ontdekt als ouderen hun rekeningen niet meer kunnen betalen”, legt Regio Gooi en Vechtstreek uit. “Daarom is het belangrijk dat signalen van financieel misbruik tijdig worden herkend.”

Regio Gooi en Vechtstreek is onderdeel van de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden. Zij heeft als doel financieel misbruik te voorkomen of aan te pakken als het zich voordoet. “Ouderenmishandeling komt vaker voor dan men denkt. Het houdt niet vanzelf op”, geeft Regio Gooi en Vechtstreek aan. Om te zorgen dat financieel misbruik op tijd gesignaleerd kan worden, organiseert de Lokale Alliantie voorlichting voor professionals. Naast de signalen van deze vorm van misbruik, leert de Lokale Alliantie hen ook hoe zij eerder met ouderen in gesprek kunnen gaan over hun financiële redzaamheid. Professionals of familie kunnen de Lokale Alliantie tevens zelf benaderen met vragen. 

Bekijk de website van Regio Gooi en Vechtstreek voor meer informatie. Bel Veilig Thuis via 0800-2000 als er signalen zijn van ouderenmishandeling.

Uit de krant