Het Blaricums college stelde op 8 juni de toewijzingscriteria vast voor de nieuwste sociale huurwoningen in de Blaricummermeent.
Het Blaricums college stelde op 8 juni de toewijzingscriteria vast voor de nieuwste sociale huurwoningen in de Blaricummermeent. Foto: PR

College B&W Blaricum stelt toewijzingscritearia nieuwbouw Blaricummermeent vast

Politiek

BLARICUM -  Het Blaricums college van burgemeesters en wethouders heeft op 8 juni de toewijzingscriteria vastgesteld voor de 32 nieuwste sociale huurwoningen in de Blaricummermeent. Dit ging in afstemming met de Alliantie. 

Voorrang voor lokale inwoners

Voor dit project worden acht woningen met voorrang aangeboden aan lokale inwoners. De toewijzing gebeurt op basis van zoekwaarde. 

Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, bestaan uit minimaal drie of vier personen, met respectievelijk minimaal één of twee kinderen. Ook kan een huishouden met een gezinssamenstelling van minimaal twee personen een nieuwbouwwoning in de Blaricummermeent krijgen. 

Daarnaast moeten huishoudens een sociale huurwoning van een corporatie achterlaten in Blaricum en een gemeentebinding aan de gemeente Blaricum hebben. Ook huishoudens die een woning van een corporatie in Gooi en Vechtstreek achterlaten komen in aanmerking voor een nieuwbouwwoning. 

Toewijzing aan starters

Hoewel de Alliantie het onwenselijk vindt om ruimte en duurzame eengezinswoningen met voorrang te bieden aan kleine huishoudens, komen starters ook in aanmerking voor de acht woningen. De starters moeten hiervoor woonachtig zijn in Blaricum en een huishouden gaan vormen van minimaal twee personen. 

Overige woningen

Voor de overige 24 woningen gelden minder criteria. Ze zijn bedoeld voor huishoudens met een gezinssamenstelling van minimaal drie of vier personen, waarvan opnieuw respectievelijk minimaal één of twee kinderen. Ook zij moeten een woning van een corporatie in Gooi en Vechtstreek achterlaten, op volgorde van zoekwaarde. 

Één woning voor de taakstelling

De Alliantie heeft een van de 24 woningen gereserveerd voor de taakstelling, aangezien de gemeente Blaricum nog tot het einde van het jaar 15 verblijfsgerechtigden dient te huisvesten. “Het reserveren van een nieuwbouwwoning is een goede manier om huisvesting op korte termijn te kunnen bewerkstelligen”, legt het college B&W Blaricum uit. De taakstelling is namelijk een grote uitdaging, gezien het kleine aantal mutaties op de Blaricumse woningmarkt. 

In de Blaricummermeent zijn acht sociale huurwoningen beschikbaar aan Laantje van De Jong. Woningzoekenden uit Blaricum krijgen voorrang op deze duurzame eengezinswoningen. Kijk snel en reageer op https://woningnetgooienvechtstreek.nl.

Uit de krant