Mobiel collecteren kan overal.
Mobiel collecteren kan overal. Foto: Pixabay

Mobiele collectanten gezocht voor de MS Collecteweek

Algemeen

REGIO - Het Nationaal MS Fonds zoekt mobiele collectanten voor in de week van 28 juni tot en met 3 juli. “Mobiel collecteren doe je vanaf je bank, tuinstoel of ligbed”, aldus het MS Fonds.

Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten heeft, maakt het MS Fonds momenteel duidelijk in de nieuwe campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend’.

Campagne
In de campagne zijn vijf mensen met MS te zien: Carla, Winston, Carlien, Kevin en Vera. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase, maar zij hebben één ding gemeen: ze hebben alle vijf MS.

“Op www.nationaalmsfonds.nl/faceit laten zij op indringende wijze zien welke impact de ziekte heeft op hun levens en welke diverse klachten en beloopsvormen er bestaan.”

Ernst
In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS. Met deze campagne krijgt MS niet alleen letterlijk een gezicht, maar hij roept ook op om de ernst van de ziekte onder ogen te komen.

Er wordt een letterlijke connectie gemaakt met het zenuwstelsel maar ook een koppeling met de emotionele kant van de ziekte en wat dit met patiënten doet.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Meer onderzoek is daarom hard nodig.

Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Opbrengst
“We zijn op zoek naar mobiele collectanten. Zij collecteren met hun mobiele telefoon wat heel gemakkelijk kan vanaf werk of vanuit huis. De opbrengst van de landelijke collecteweek maakt verschil voor 25.000 mensen in Nederland.”

Zij moeten iedere dag met een ziekte leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan. Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren.

Uit de krant