Een groep werknemers gaat elke werkdag met de bakfiets Laren in om oud papier op te halen.
Een groep werknemers gaat elke werkdag met de bakfiets Laren in om oud papier op te halen. Foto: De BosHoeve

“Geen wenselijke situatie”: ophalers van oud papier BosHoeve lopen tegen uitdagingen aan

Mensen

LAREN - Op het terrein van de BosHoeve in Laren gaan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, samen met hun begeleiders, aan de slag met oud papier, haardhout en tweedehands spullen. Zo gaat een groep werknemers elke werkdag met de bakfiets Laren in om oud papier op te halen. “De ophalers vinden het werk super leuk”, vertelt begeleider Jolanda van de Pal. “Maar ze lopen de laatste tijd wel tegen een paar problemen aan.”

Er worden namelijk ook melk- en sappakken, servetten, bakpapier, plastic en zelfs mondkapjes in de aangewezen blauwe krat gegooid. “Dat is echt vies”, zegt Wesly, een van de ophalers. “Dat mag gewoon in de vuilnisbak.” 

Daarnaast zorgen de talloze kartonnen dozen die Laarders bij het krat zetten voor een tweede uitdaging. “Op maandag doen we nu vaak een extra rondje met de bus vanwege de grote hoeveelheid karton van de online bestellingen tegenwoordig”, aldus Van de Pal. “Werknemers zijn tevens veel tijd kwijt met het plat maken van de dozen. Of ze nemen ze heel mee in de bakfiets en kunnen dan het verkeer niet goed meer zien. Dat is geen wenselijke situatie. Daarom willen we vragen of iedereen een handje wil helpen door zijn of haar dozen plat bij het oud papier te zetten.”

Uit de krant