Hart voor Blaricum: "“De Woensbergweg is niet de juiste toegangsweg voor de camping."
Hart voor Blaricum: "“De Woensbergweg is niet de juiste toegangsweg voor de camping." Foto: Madelon Olsthoorn

Hart voor Blaricum dient motie in voor slagboom op Woensbergweg

Politiek

BLARICUM - Hart voor Blaricum heeft op 26 juni een motie ingediend voor de raadsvergadering van 6 juli. De motie vraagt om een slagboom, om gasten (automobilisten) voor de nieuwe camping van Landal GreenParks de toegang via de Woensbergweg te weren. “De Woensbergweg is niet de juiste toegangsweg”, legt Hart voor Blaricum uit. 

Nieuwe camping

De nieuwe luxe camping van Landal GreenParks zal naar verwachting eind juli dit jaar gerealiseerd worden op het voormalig kampeerterrein op de grens van Huizen en Blaricum. De woordvoerder van Landal heeft bevestigd dat naast de 45 safaritenten nog 70 extra tenten op Blaricums grondgebied geplaatst zullen worden. Het is hierbij aannemelijk dat gasten van de camping ook via Blaricum zullen aanrijden en gebruik maken van de Woensbergweg. 

Onwenselijke situatie

Gezien het aantal tenten van de camping zal het aantal auto’s zorgen voor een flinke stroom verkeer. Het zandpad is hier volgens Hart voor Blaricum echter niet geschikt voor. Tevens loopt het pad langs de begraafplaats op de Woensberg, wat eveneens niet wenselijk is. “Ook is het niet reëel om uit te gaan van slechts het aan- en afrijden enkel bij aankomst en vertrek, zoals Landal dit verkondigd”, aldus Hart voor Blaricum. 

Oplossing

Daarom verzoekt het college om voor de opening van de camping een slagboom te plaatsen vlak na de begraafplaats. “Om te voorkomen dat de camping via die kant bereikbaar is”, ligt Hart voor Blaricum toe in haar motie. Aan het begin van de Woensbergweg moet een bord ‘Doodlopende weg. Alleen begraafplaats bereikbaar’ dit kenbaar maken. 

Uit de krant