Afbeelding
Foto: Sophie Hinfelaar

Kindercoach Sophie Hinfelaar: “Spelenderwijs kijken we naar de talenten en mogelijkheden van kinderen.”

Algemeen

BLARICUM - Kindercoachpraktijk ‘Fijn gevoel’ opende op 1 september haar deuren in de Blaricummermeent. Eigenaresse Sophie Hinfelaar begeleidt in haar praktijk kinderen van 5 tot 16 jaar die niet helemaal lekker in hun vel zitten. 

Sophie heeft zich na haar opleiding tot kindercoach gespecialiseerd in kinderen die hoogsensitief zijn of veel last van prikkels hebben. “Hoogsensitieve kinderen hebben de neiging veel op te merken en hebben last van de vele prikkels in een klas”, legt Sophie uit. “Ook vinden ze onverwachte situaties moeilijk, en reflecteren ze diep voordat ze handelen.” 

Volgens Elaine Aron, grondlegster van het begrip ‘hoogsensitiviteit’, komt een bepaalde mate van hoogsensitiviteit bij één op de vijf kinderen voor. Als dit het plezier en functioneren van het kind en het gezin te veel in de weg gaat zitten, kan specifieke therapie een uitkomst zijn.

“Nadat ik erachter kwam dat ik zelf hoogsensitief ben, vielen er veel puzzelstukjes op zijn plaats”, vertelt kindercoach Sophie. “Met mijn opgedane kennis, ervaringen en opleidingen ben ik de kindercoachpraktijk gestart. In mijn praktijk begeleid ik kinderen die last hebben van hooggevoeligheid, angst, faalangst, verdriet, boosheid, slaapproblemen, leerproblemen, frustratie, verlegenheid, en onzekerheid. Spelenderwijs kijken we naar de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden van het kind.” In de specifieke cursus voor hoogsensitieve kinderen leert Sophie zowel de prikkelmijdende, als de prikkelzoekende kinderen spelenderwijs wat emoties zijn, wat stress is en wat zintuigen zijn. “Het kind kan zich na de cursus beter concentreren, is weerbaarder en kan zelf naar handige, positieve gedachten en oplossingen zoeken”, aldus de kindercoach. 

Merkt u dat uw kind niet helemaal lekker in zijn vel zit of last heeft van de vele prikkels op school? Neem een kijkje op de website van Sophie: www.kindercoachpraktijkfijngevoel.nl.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 20 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant