Bea Kukupessy.
Bea Kukupessy.

Bea Kukupessy neemt volgend jaar afscheid van De Blaricumse Partij

Politiek

BLARICUM - Bea Kukupessy, fractievoorzitter van De Blaricumse Partij, heeft recentelijk haar bestuur bericht dat ze met ingang van de volgende gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022) haar politieke loopbaan bij GroenLinks voort zal zetten. “Wij betreuren haar besluit ten zeerste”, meldt de Blaricumse Partij.

De partij beschrijft Bea als een sociaal voelend mens. “Ze komt altijd op voor de mens die het net wat minder heeft. Bea heeft het algemeen belang altijd hoog in het vaandel gehad. Kortom, een gewaardeerd raadslid, perfect passend in het profiel van De Blaricumse Partij.”

Bea verlaat de partij dan ook niet uit onvrede. “De samenwerking tussen haar en de rest van de partijgenoten was en is namelijk uitstekend”, aldus de partij. “De oprichting van een Blaricumse afdeling van GroenLinks - waar Bea landelijk al jaren lid van is - was echter te verleidelijk en zodoende aanleiding voor haar overstap.”

Versterking

De partij vertelt dat ze het gat dat Bea achterlaat graag wil opvullen. “Wij roepen geïnteresseerde Blaricummers op zich bij ons te melden.”

De werkzaamheden en daarbij behorende tijdsbesteding variëren van lid van de steunfunctie (1 tot 2 avonden in de maand), fractieassistent (een paar avonden in de maand) tot op termijn raadslid. 

Blaricumse Partij: “Als u De Blaricumse Partij een warm hart toedraagt, u zich wil inzetten voor uw eigen dorp, u graag wil meedenken, meebesturen en/of meebeslissen verzoeken wij u een mail te sturen naar Rene Kemperman (rene.kemperman@gmail.com), raadslid van De Blaricumse Partij. U kunt ook mailen naar Liesbeth Boersen (voormalig wethouder, nu lid van de steunfractie). Haar e-mailadres is liesbeth@familieboesen.nl.”

Uit de krant