De Johanneskerk in Laren.
De Johanneskerk in Laren. Foto: Picasa

Johanneskerk vierde jubileum met weekendlang programma

Cultureel

LAREN – De gerenoveerde Johanneskerk aan de Naarderstraat in Laren vierde afgelopen weekend haar 500-jarige jubileum.

Groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Laren trapten samen met dominee Job de Bruijn het jubileumweekend af met een dromenlied en bongo’s aan de voorzijde van de kerk. Daarbij kwamen tekeningen van de leerlingen over hun dromen aan een slinger naar beneden uit de toren. De kinderen mochten de gerenoveerde kerk vervolgens van binnen bewonderen.

Op vrijdag 17 september was de officiële ‘verjaardag’ van de kerk. Aan het eind van de middag werden gasten ontvangen in een tent op het grasveld naast de kerk. Dorpsbeiaardier Klaas de Haan bespeelde het carillon, waarna de officiële jubileumviering begon. Het feestprogramma bestond uit presentaties van Jacobine Geel en Karel Loeff, een speech van burgemeester Nanning Mol, muziek, een film van het bezoek van de basisschoolleerlingen en een beschouwing door Herman Pleij.

Zaterdagmiddag opende de kerk haar deuren voor bezoekers. Later op de middag vond er een Taizé Viering plaats. Na de zondagsdienst op 19 september bespeelde Klaas de Haan het carillon en aansluitend musiceerde muziekvereniging Sint Jan op het grasveld. Na een open middag werd de dag besloten met koormuziek. 

Voorafgaand aan dit alles was er op zaterdag 11 september de expositie ‘De geschilderde Johanneskerk’ te bezoeken.

Uit de krant