"We zijn de heer Van Kesteren ontzettend dankbaar."
"We zijn de heer Van Kesteren ontzettend dankbaar." Foto: Huis van Eemnes

Inwoner Eemnes schenkt Bechstein-vleugel aan Huis van Eemnes

Cultureel

EEMNES - Dankzij een schenking van een inwoner van Eemnes heeft het Huis van Eemnes nu een eigen vleugel in huis. De Bechstein-vleugel is op donderdag 16 september voor het eerst bespeeld op zijn nieuwe vaste plek, de Dijkzaal, tijdens het lunchpauzeconcert van pianist Arthur Bouma. De schenker, de heer Van Kesteren, is voorafgaand aan het concert door wethouder Wilma de Boer in het zonnetje gezet.

Lydia Baloe, algemeen directeur Huis van Eemnes: “We zijn de heer Van Kesteren ontzettend dankbaar. Het is een blijk van betrokkenheid dat iemand zo’n grote gift aan ons doet. Een goede vleugel is heel kostbaar en tot nog toe hadden we niet de middelen om er zelf een aan te schaffen. Wijzelf en de inwoners van Eemnes gaan hier heel veel plezier aan beleven.”

Niet helemaal volgens plan

De overhandiging van het geschonken instrument ging echter niet helemaal zoals gepland. Net voordat de piano overhandigd werd, bleek een van de toetsen niet goed te werken. Via de telefoon werd samen met een monteur geprobeerd om tot een oplossing te komen. Dit bleek niet te lukken, waarna de monteur toch met spoed naar het Huis van Eemnes kwam. Tijdens de toespraak van de wethouder ging de monteur aan het werk om de piano te herstellen. Het betrof uiteindelijk een klein mankement. Tijdens de lunchpauzeconcert kon alsnog voor het eerst op de piano gespeeld worden.

Gebruik maken van de vleugel? Neem contact op met het Huis van Eemnes voor de mogelijkheden.

Arthur Bouma bespeelde de vleugel voor het eerst op zijn nieuwe plek.

Uit de krant