Afbeelding

Groen verlichte gebouwen voor de pleegzorg in Eemnes

Algemeen

EEMNES - Van 3 tot en met 10 november is het De Week van de Pleegzorg. Deze week gaat er een regionale campagne van start in samenwerking met de pleegzorgaanbieders.

De campagne is opgezet om meer pleegouders te werven. Het doel is naast pleegouders te werven ook om meer aandacht aan de pleegzorg te geven. In het straatbeeld zal de campagne terug te zien zijn en in het kader van deze week zullen er ook gebouwen met groen licht worden verlicht. 

Bijna de helft van de kinderen die in een ander gezin opgroeit, woont bij familie of bekenden. Helaas is het niet altijd mogelijk om een geschikte plek te vinden binnen het netwerk van het kind.

Tekort

Er is een tekort aan opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Landelijk, regionaal en in de gemeentes wordt er hard gezocht naar mensen en gezinnen die kinderen willen opvangen. 

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma vertelt: “Ook in Eemnes zoeken we mensen die hun huis en hart open willen stellen om tijdelijk te zorgen voor een kind van een ander.” Het is belangrijk voor een kind om in de eigen omgeving op te groeien zodat het naar dezelfde school en sport of andere clubjes kan blijven gaan. Contact met vrienden en familie in de buurt te blijven houden is ook essentieel 

In Nederland kunnen 23.000 kinderen niet thuis wonen omdat het daar niet veilig en stabiel is. Ieder jaar zijn er 3.500 nieuwe pleegouders nodig om alle kinderen die niet thuis kunnen wonen een stabiele omgeving te bieden.

Uit de krant