Afbeelding
Foto: Winter Village Laren

Opening Winter Village Laren mogelijk uitgesteld

Algemeen

LAREN - Helaas heeft Winter Village Laren, in goed overleg met de gemeente, moeten besluiten om haar deuren niet te openen op vrijdag 26 november. Gezien alle ontwikkelingen rondom COVID-19 en de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid heeft de organisatie moeten concluderen dat het moeilijk wordt dit evenement vorm te geven binnen alle huidige voorwaarden.

Afgezien van dat onderzoekt Winter Village momenteel de mogelijkheden om het evenement op een later moment te organiseren. Vanuit de gemeente Laren is er goedkeuring gegeven om Winter Village Laren plaats te laten vinden van vrijdag 24 december 2021 tot en met zondag 6 februari 2022, mits uiteraard de gestelde voorwaarden dit tegen die tijd toelaten.

De verwachting is dat er op 3 december nieuwe maatregelen worden gepresenteerd. Op dat moment beslist Winter Village Laren of het haalbaar is het evenement alsnog door te laten gaan van 24 december tot en met 6 februari. Voorlopig dus nog even geen ijspret, warme chocolademelk, heerlijke kaasfondue en warme glühwein. De schaatsen blijven in het vet en de bobby’s in hun stalling, maar de organisatie doet er alles aan de voorbereidingen te richten op de eventuele nieuwe data.

“Wij zijn de vele sponsoren, onze (maatschappelijke) partners en de vrijwilligers dankbaar voor het enthousiasme en de berichten die wij hebben mogen ontvangen. Ondanks de enorme teleurstelling op dit moment blijven wij hopen dat we op een later moment de ijsbaan in Laren alsnog kunnen openen.” aldus Manouk Meeder, projectleider Winter Village Laren.

Na de volgende persconferentie zal blijken of de organisatie de mogelijkheid ziet om het evenement alsnog te laten plaatsvinden. Voor meer informatie over de voortgang; www.wintervillagelaren.nl

Uit de krant