Nieuwe zorgvilla Blaricummermeent
Nieuwe zorgvilla Blaricummermeent Foto: Korian Groep

Naam nieuwe zorgvilla Blaricummermeent bekend

Algemeen

BLARICUM – In de nieuw gerealiseerde wijk in Blaricum, Blaricummermeent, wordt een zorgvilla gerealiseerd voor mensen met dementie. De villa is omgedoopt naar Villa Florian. De naam, die bloeiend betekent, verwijst naar de bloemen in het gemeentewapen van Blaricum én naar de natuurrijke omgeving van Blaricummermeent. 

Er worden 29 appartementen gerealiseerd van 37m2 - 85m2. Enkele appartementen zijn geschikt voor echtparen. Villa Florian is uniek voor Blaricum, het is de eerste woonzorglocatie in deze plaats waar mensen met dementie kunnen komen wonen. De verbouwing is in volle gang. Villa Florian zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 haar deuren openen. Momenteel is er ook gestart met het werven van het zorgteam.

Het familiegevoel
Villa Florian is onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Typerend voor de zorgvilla’s is het familiegevoel waardoor bewoners zich direct thuis voelen. Dag en nacht wordt er zorg op maat georganiseerd, waarbij de mogelijkheden centraal staan en er vooral gekeken wordt naar wat bewoners wél kunnen en willen. Maar ook het feit dat familie en vrienden altijd welkom zijn en iedere bewoner zijn appartement in kan richten met eigen meubilair, draagt bij aan een huiselijk en veilig gevoel.

Meer informatie & de inschrijfmogelijkheid voor de nieuwsbrief zijn te vinden op https://www.steppingstones.nl/zorgvillas/villa-florian/.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant