Afbeelding

Kerstconcert met Ton Koopman verplaatst naar eerder tijdstip

Algemeen

LAREN - Het Kerstconcert met de wereldvermaarde dirigent en barok specialist Ton Koopman op zaterdag 11 december, is in verband met de aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar een eerder tijdstip vroeg in de middag.

Oorspronkelijk stond het kerst concert gepland om 17.00, nu zal het concert om 13.30 uur met internationale solisten en topmusici van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, in de basiliek van Sint Jan in Laren worden uitgevoerd.

Het concert zal worden opgenomen door omroep Max en op Tweede Kerstdag worden uitgezonden. Op het programma staan beroemde werken van Bach, Corelli en  Händel. Deze kerst kiest Koopman voor het Magnificat – een lofzang op Maria- van Johann Sebastian Bach. Daarnaast spelen de strijkers van het orkest het beroemde concerto grosso opus 6. nr.8 (Kerstconcert )van Arcangelo Corelli. Als laatste beroemde werk uit de wereld van de klassieke muziek is het schitterende Dettingen Te Deum van Georg Friedrich Händel. Uitvoerende solisten zijn: Ilse Eerens sopraan, Clint van der Linde counter tenor, JTilman Lichdi tenor en Jesse Blumberg bas. 

Kaarten bestellen kan bij de Nationale Theaterkassa 0900-9203. De toegangskaarten zijn € 45,- eerste rang, excl. € 2,50 boekingskosten en € 35,- tweede rang excl. € 2,50 boekingskosten, inclusief programmaboekje.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant