Afbeelding
Foto: Leah Kelley via Pexels

Blaricumse Carola Siksma-Ruiters organiseert twintigste baby-innovaties verkiezing

Algemeen

BLARICUM - De Baby Innovation Award-verkiezing wordt dit jaar voor de twintigste keer gehouden. Van een kleine beursaward is de verkiezing uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement voor de beste innovaties in de babymarkt. 

Organisator Carola Siksma-Ruiters uit Blaricum is enthousiast over het hoge aantal aanmeldingen. “Ik werk al 20 jaar in de babybranche, maar ik verbaas me ieder jaar weer over hoe innovatief deze sector is. Natuurlijk sturen bestaande babymerken hun innovaties in, maar we ontvangen ook aanmeldingen van kleine creatieve labels én van ouders die een oplossing hebben bedacht voor een probleem.” De aanmelding is laagdrempelig, dus iedereen kan aan de verkiezing meedoen. De babymerken die genomineerd zijn, mogen het bijpassende logo gebruiken. Het logo laat zien dat een vakkundige jury, met vertegenwoordigers van VeiligheidNL en TNO, naar je product heeft gekeken. Dat geeft de consument vertrouwen.

De verkiezing is de afgelopen 20 jaar gegroeid. Naast de categorie prijzen is er nu ook een Green Award voor duurzame producten en een Design Award. Samen met de Negenmaandenbeurs hebben ze met de invoering van de Consumer Award een brug naar de consument geslagen. De verkiezing begon als een Nederlandse aangelegenheid, tegenwoordig bedienen ze de hele Benelux en ontvangen ze steeds vaker aanmeldingen uit andere landen.

Vervolg verkiezing
Het tweede deel van de verkiezing is de Mama Jurydag, gevolgd door een online stemprocedure. De bekendmaking van de winnaars vindt kort voor de Negenmaandenbeurs plaats

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant