Afbeelding
Foto: PR

Hijsen van mensenrechtenvlag op Internationale Dag van de Mensenrechten

Algemeen

REGIO - Op de Internationale Dag van de Mensenrechten - vrijdag 10 december - hijsen de Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, waaronder het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek, wederom de Mensenrechtenvlag.

Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Het benadrukt het positieve en waar we naartoe willen met de wereld. De Mensenrechtenvlag is van en voor iedereen. Juist in tijden waarin de aandacht voor racisme en discriminatie in de wereld toeneemt, mensen opstaan tegen onrecht en verdeeldheid in de samenleving soms zelfs toeneemt, benadrukt deze vlag saamhorigheid en verbinding. Het onderstreept de waarde van mensenrechten.

Ontwerp

De mensenrechtenvlag is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp. Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde (groen), de lucht (blauw) en een plek onder de zon (geel). En hoe verschillend we ook kunnen zijn, qua uiterlijk: we hebben allemaal dna (gele wokkel).

Op 10 december zal deze vlag op veel gebouwen in Nederland en daarbuiten wapperen. Bij anti-discriminatievoorzieningen, op scholen, gemeenten, bedrijven en bij particulieren. Zo wordt in ‘t Gooi en de Vechtstreek de vlag onder meer gehesen door het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek en diverse gemeenten, waaronder Hilversum, Blaricum, Laren, Eemnes, Gooise Meren en Weesp.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant