Sint Jansharmonie, 1922
Sint Jansharmonie, 1922 Foto: Historische Kring Laren

Tentoonstelling honderdjarig bestaan Muziekvereniging Sint Jan

Algemeen

LAREN - De Historische Kring Laren (HKL) maakt een tentoonstelling naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van de Muziekvereniging Sint Jan. Deze zal te zien zijn in de Lindenhoeve van 20 februari 2022 tot september 2022.

In 1922 werd Fanfare Sint Vitus opgericht. In 1932 kwam de naam Sint Jansharmonie in gebruik, later gevolgd door Muziekvereniging Sint Jan. In verband met het honderdjarig bestaan doet de HKL de oproep ‘spullen’ zoals foto’s, films en attributen aan te melden bij Thijmen van der Zwaan. Ook vallen de vroegere boerenkapel De Dorsvlegels en de meisjesdrumband Sint Jan daar onder en zijn spullen van deze verenigingen van harte welkom op het e-mailadres th.zwaan@gmail.com. De HKL zal deze dan digitaliseren en zo spoedig mogelijk retour geven aan degene die ze beschikbaar stelt.

Bestuurslid Hein Schimmel (tel. 06 53415952 ) is ook bereid persoonlijk bij mensen die iets hebben de spullen te bekijken om na te gaan of ze van ‘waarde’ zijn voor de tentoonstelling of historische interesse.

Uit de krant