De verenigingen haalden samen een groot bedrag op.
De verenigingen haalden samen een groot bedrag op. Foto: Merel van Dooren

Verenigingen uit Blaricum, Eemnes en Laren halen geld op via De Grote Clubactie

di 7 dec 2021, 14:47 Algemeen

BEL - Verenigingen uit Blaricum, Laren en Eemnes hebben dit jaar ook weer meegedaan aan De Grote Clubactie. Deze actie is er elk jaar en het houdt in dat er geld wordt ingezameld voor de clubs zelf.

Dit wordt gedaan door middel van het verkopen van loten ter waarde van €3- per stuk. 80% hiervan, dus €2,40, gaat naar de club zelf. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee met de Grote Clubactie. En maar liefst 350.000 verkopers hebben zich de afgelopen maanden bezig gehouden met loten verkopen.

De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Ze helpen clubs met het genereren van extra inkomsten en bouwen zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland.

Het verkopen van Clubactie-loten was dit jaar ook makkelijker dan ooit en dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden namelijk 1 miljoen online verkocht maar dit jaar waren het maar liefst 1,6 miljoen loten die online verkocht werden. 

Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie, zegt hier het volgende over:  “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

Clubs uit Blaricum hebben samen €1363 opgehaald. Dit jaar deden in Blaricum de clubs Scouting Flevo Zee en LTV De Bijvanck mee aan de actie. Scouting Flevo Zee haalde €753 op en LTV De Bijvanck haalde €609 op. 

Clubs uit Laren haalden €6030 op. Sportvereniging Laren 99 hengelde maar liefst €3288 binnen, Maggy Lekeux €1899 en The Smashers haalden €843 op.

Maar de clubs uit Eemnes hebben toch wel het meeste geld weten binnen te sprokkelen, zij hebben samen maar liefst €6897 opgehaald. TV Eemnes haalde €4359 op, basketbalvereniging Eem78 had €1779 binnen gehaald en Eemnesser Gymnastiekvereniging E.G.V. €723.

De opbrengsten van de actie komen erg van pas bij verenigingen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld nieuwe tenue’s kopen of het clubhuis renoveren. Iedere club heeft een ander doel.

Afbeelding
Expositie Boem Paukeslag in het Huis van Eemnes Cultureel gisteren
Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden

Uit de krant