Afbeelding
Foto: RaceXpress.nl/Bas Kaligis

Rocco Coronel (11) sluit jaar af met tweede plaats in het Nederlands kampioenschap

Algemeen

EEMNES - De 11-jarige Rocco Coronel uit Eemnes heeft een beker in ontvangst mogen nemen na zijn laatste race in de Mini-Parilla klasse. De zoon van Tim Coronel is er met de tweede plaats vandoor gegaan tijdens het NK IAME. 

Rocco was ook tevreden met de uitkomst in de kwalificatie. Hij reed de derde tijd en daardoor mocht hij aan de binnenkant starten, wat een gunstige positie is op die baan. Hij was uiteindelijk als derde gestart en als derde gefinisht.

In zijn tweede race mocht hij weer als derde beginnen, maar brak zijn ketting doordat hij over de curbstone racete. Daardoor moest hij in de finale van verder komen, maar Rocco herpakte zich tijdens deze race al snel. Na de eerste bocht lag hij op de derde plaats en door een ongelukje met de ketting van een tegenstander, lukte Rocco het om in de finale als tweede over de finish te komen.

Het was nog eerst even spannend of Rocco uiteindelijk tweede of derde is geworden in het kampioenschap vanwege zijn uitval in de tweede race. Maar Rocco was er zeker van dat hij tweede is geworden doordat hij het had uitgerekend met zijn trainer en begeleider, Bjorn Bakker. Maar dit is niet de enige beker die Rocco in ontvangst heeft mogen nemen. Zo is hij in de GK4 kampioen geworden, tweede geworden in het Clubkampioenschap van Strijen en tweede in Venray en dan nu dus weer tweede in het NK IAME. 

Maar zijn tweede plaats in Eindhoven betekent ook het einde van een succesvolle periode in de Mini’s voor Rocco. Volgend jaar maakt hij namelijk een overstap naar de X30 Junior. Hij gaat zijn huidige kart ook verkopen of ophangen, omdat dit de laatste race met de kart was. 

Moeder Paulien is nog wel een beetje bang voor de overstap van haar zoon naar de Junior: “Dat gaat wel heel hard hoor, daar heb ik een beetje kriebels bij, maar Rocco kan dat wel. Het gaat zeker helemaal goed komen. Hij heeft er ook heel veel zin in. Uiteraard ken ik de snelheid, maar het is toch anders als je kind zo hard rijdt, maar we zijn super trots op hem.”

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 20 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant