Afbeelding
Foto: Gemeente Laren

Verkeerscampagne Laren voor herhaling vatbaar

Algemeen

LAREN - De verkeerscampagne van de gemeente Laren tegen ongewenst rijgedrag is goed ontvangen. Dat meldt de gemeente afgelopen dinsdag.

Met de opvallende campagne vroeg de gemeente afgelopen najaar aandacht voor de maximumsnelheid in het dorp. Dit leidde tot positieve reacties van inwoners van Laren en omliggende gemeenten.

Campagne
De regelmatige meldingen en klachten over het rij- en snelheidsgedrag van weggebruikers in woonwijken en op toegangswegen vormden de aanleiding voor de campagne. “Het thema ‘hardrijden’ leeft in Laren. Dat hebben we duidelijk gemerkt”, aldus wethouder Ton Stam. 

Met attentieborden en spandoeken werd de automobilist vervolgens in de wijken en op de wegen herinnerd aan de daar geldende maximumsnelheid; respectievelijk 30 km/uur en 50 km/uur.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Gemeente Laren

“Hoewel het werkelijke effect op het rijgedrag nog lastig aan te geven is, kunnen we zeker stellen dat de campagne een flinke attentiewaarde heeft gehad”, vertelt Stam verder. “Een veelgehoord geluid van inwoners is dat zij blij zijn dat de gemeente Laren zichtbaar iets probeert te doen aan ongewenst rijgedrag.”

Vervolg
Daarnaast kreeg de gemeente tijdens de campagne van zowel inwoners, als omliggende gemeenten, veel verzoeken om ook elders spandoeken en borden te plaatsen. De gemeente Laren zal zodoende volgend voorjaar een vervolg aan de campagne geven. 

Uit de krant