Afbeelding

Integraal Huisvestingsplan Basisonderwijs Blaricum vastgesteld

Algemeen

BLARICUM De gemeente Blaricum heeft met twee schoolbesturen meerjarige afspraken gemaakt in het Integraal Huisvestingsplan Basisonderwijs (IHP) 2021-2025.

Dit plan gaat over de bouwkundige staat van gebouwen, de verduurzamingsopgaven maar ook op de ruimtebehoefte van de twee Blaricumse scholencomplexen.

Goed onderhouden
In het IHP staan de opgaven om de gebouwen goed te onderhouden voor de komende jaren. Hiermee is er duidelijkheid over de ambities en financiën voor zowel de schoolbesturen als voor de gemeente.

“Goed onderhouden onderwijsgebouwen zijn belangrijk zodat alle kinderen in een fijne omgeving onderwijs kunnen volgen. Denk aan isolatie maar ook aan ventilatie”, aldus wethouder Knoop. 

Duurzaamheidsambities
“Verder willen we dat de schoolgebouwen voldoen aan onze duurzaamheidsambities. Daar zijn investeringen voor nodig. Ik ben blij dat we met de schoolbesturen hier meerjarige afspraken over hebben kunnen maken,”

Dit nieuwe IHP is geactualiseerd zodat het voldoet aan de landelijke ontwikkelingen. Ook op het gebied van duurzaamheid is het plan aangepast. Het volledige IHP is te vinden op de gemeentelijke website.

Afbeelding
100ste leerling voor International School Laren Mensen 14 mei, 12:28
Afbeelding
Kennismaken met Bowls Club ‘t Gooi Sport 14 mei, 07:24
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 18:37
Afbeelding
Oekraïense vrouwen verwend Bedrijven 13 mei, 11:45
Afbeelding
Ds. Job de Bruijn neemt officieel afscheid Mensen 13 mei, 08:53
Afbeelding
Sleuteloverdracht Ruijtershof in Zuidpolder Eemnes Buurt / wijk 12 mei, 16:14
Afbeelding
Hotelpaviljoen Larenberg. Bol-an 12 mei, 12:00

Uit de krant