Impressie nieuwbouw Albert Heijn Blaricum
Impressie nieuwbouw Albert Heijn Blaricum Foto: AH Blaricum

Stichting Karakteristiek Blaricum voelt zich niet gehoord bij inspraak AH

Politiek

BLARICUM - De Stichting Karakteristiek Blaricum (SKB) is kritisch over de plannen van uitbreiding van de Albert Heijn in Blaricum vanwege de ruimte van de parkeercapaciteit.

In een open brief aan de raadsleden van de Gemeente Blaricum schrijft de SKB niet  de mogelijkheid te hebben gekregen hun aandachtspunten ter sprake te kunnen brengen. 

Afgekapt
“De inspraak, het recht van de burger bij de Ronde Tafelgesprekken, werd afgelopen dinsdag 18 januari in een zoommeeting beperkt tot 5 minuten per persoon en vervolgens afgekapt”, laat de SKB weten

“Alle microfoons werden uitgeschakeld; tijdens de Ronde Tafelgesprekken was er vervolgens geen enkele mogelijkheid meer in te spreken, in discussie te gaan of in te gaan op pertinente onjuiste of gebrekkige, ontwijkende informatie van de aanvraagster en de wethouder en haar ambtenaar.”

Uitstel
“De raadsleden Rene Wiegel en Janny van Dijk vroegen om een inspraakvergadering en om uitstel over zo’n belangrijk onderwerp voor het hele dorp.”

“Deze verzoeken werden afgewezen door het duo wethouder, ambtenaar. Op de vraag over de noodzaak van de uitbreiding wisten aanvraagster en wethouder geen antwoord op te geven”, aldus SKB.

Microfoons afgesloten
“Ik probeerde dinsdag hierop in te spreken maar alle microfoons van de insprekers waren afgesloten. De Centrumvisie stond in mijn inspraakreactie maar voor ik dit kon voorlezen in de 5 min ronde was ik er al uitgegooid,” schrijft Gemma Jansen, bestuurslid SKB, in de open brief.

In de raadsvergadering van aanstaande dinsdag 25 januari staat de verklaring van geen bezwaar op de agenda.

Uit de krant